Podcasts

Naast journalist en acteur is Corine Koole ook podcastmaker. Zo maakt ze Schaduwliefde, samen met relatietherapeut Frederique Bicker, en de serie De liefde van nu. Eerder maakte ze de podcastseries Van twee kanten voor de Volkskrant, Taboe samen met journalist en auteur Ronit Palache en Op de liefde samen met Willemijn Veenhoven. Met De liefde van nu won ze de Dutch Podcast Award 2023 in de categorie ‘Interview’.

Schaduwliefde

In haar podcastserie Schaduwliefde spreekt Corine elke week iemand die rondloopt met een geheim waar zijn of haar partner niets van weet. En dat kan van alles zijn: een affaire, een financieel probleem, angsten of een verslaving. Vervolgens legt zij het verhaal voor aan relatietherapeut Frederique Bicker die met professionele raad hulp biedt. Schaduwliefde is exclusief te beluisteren via podcastplatform Podimo.

Luister naar Schaduwliefde

De liefde van nu

Hoe is het om lief te hebben anno nu? De afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In de podcastserie De Liefde van nu vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap. De podcast De liefde van nu won in 2023 de Dutch Podcastaward in de categorie ‘Ínterview’.

Luister naar De liefde van nu

Taboe

Het lijkt alsof we het in het vrijgevochten, liberale Nederland over alles kunnen hebben. Maar is dat wel zo? Ronit Palache en Corine Koole zoeken in de podcastserie Taboe de taboes op en vragen zich af: ‘moet dit een taboe blijven, ja of nee?’.

Luister naar Taboe

Van twee kanten

Overleeft een liefde ziekte of vreemdgaan? Corine Koole interviewt in Van twee kanten twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken.

Luister naar Van twee kanten

Op de liefde

Van pijn tot hartstocht, van alles samen doen tot liever alleen zijn. Alles wordt besproken in de podcast Op de liefde van De Nieuws BV, waarin Willemijn Veenhoven samen met Corine Koole in gesprek gaat met verschillende mensen op zoek naar de essentie van de liefde. Want, waar draait het nou eigenlijk echt om?

Luister naar Op de liefde