In bed of op de keukentafel

Voor haar boek In bed, vroeg Corine Koole een dwarsdoorsnede van het vrouwelijk deel van de Nederlandse bevolking naar de manier waarop ze seks beleven. In elk gesprek vertelt een vrouw gedetailleerd over haar handelingen (en die van haar partner) en over haar gevoelens bij een recente vrijpartij, van begin tot eind.

Corine Koole, bekend van de populaire rubriek Lust & Liefde in Volkskrant Magazine, schrijft haar interviews op als een meeslepende monoloog, in een stijl die een verbluffende, respectvolle en nooit gênante intimiteit schept.In Bed leest dan ook als negetien spannende verhalen. Bijna zou je vergeten dat ze echt gebeurd zijn, want zo eerlijk en openhartig, zo feitelijk, zonder stoerheid en sensatiezucht, waren vrouwen nooit.

Het resultaat van Koole’s razend knappe notatie is verrassend voor vrouwen en misschien wel vooral voor mannen. Wat weten zij eigenlijk van vrouwen?Kunnen vrouwen ‘t alleen doen met mannen van wie ze houden? Wat maakt vrouwen onzeker? Hoe komen vrouwen het liefst klaar? Wat doet een vrouw als ze op haar vijfendertigste verliefd wordt op een vrouwelijke collega?

Marokkaanse vrouwen en autochtonen, hetero’s en lesbiennes, jong en oud, geven met hun privébelevenissen zonder franje inzicht in wat vrouwen in bed beweegt.

Een aantal van deze portretten verscheen eerder in het tijdschrift Linda.