Pascale

Corine Koole, auteur en interviewer, kwam door haar werk toevallig in contact met de knappe Amsterdamse jonge vrouw Pascale, die zich achter het raam verhuurt om mannen seksueel te bevredigen. De belezen en piano spelende vrouw uit Zuid intrigeerde Koole; niet alleen door de toegewijde en professionele manier waarop Pascale met haar vak omgaat en daarover kan vertellen, maar ook door de ontroerende wijze waarop ze probeert grip te krijgen op haar eigen leven. Pascale is het verslag van de intense relatie die ontstond tussen de interviewer en de hoer. Meeslepend, soms chirurgisch, ontrafelt Corine Koole met gesprekken, hun mailwisseling en intieme observaties de verborgen drijfveren van de vrouw die zo zelfbewust koos voor het oudste beroep ter wereld, in een Amsterdamse steeg.
Haar trots, haar gekrenktheid, haar geluk, haar pijn. Maar ook haar technieken, haar verdiensten en klantenbinding.

Pascale breekt met alle cliche’s en vooroordelen op dit gebied. Het is een messcherp en onthullend document, een blik in de ziel van een bijzondere vrouw, geschreven met een even subtiele als liefhebbende pen.

2 antwoorden op “Pascale”

 1. Beste Corine,

  Ik heb vandaag ‘Pascale’ gekocht en in twee uur tijd verslonden.

  Je hebt een prachtig portret gemaakt van deze bijzondere,
  eigenzinnige, liefdevolle vrouw waarin je jou verwondering en
  bewondering voor Pascale op een respectvolle en schitterende
  geformuleerde manier op papier hebt gezet. Vond je bijdrage tijdens
  het interview op radio 1 ook heel mooi.

  Hoop dat het boek goed gaat verkopen en je goede recenties op zal
  leveren.

  Groetjes,

  Frankenstein of Rudy;-)

 2. hoi Corine,
  Schitterend boek inderdaad! Pascale is niet de enige, er zijn veel belasting-betalende prostituees die door banken, verzekeraars, overheid nog steeds worden gezien als semi-illegaal. Hartstikke stom! Het werk is super, zo snel intiem worden met mooie personen, stukje intimiteit en stukje liefde delen, als de samenleving er niet zo achterlijk over deed, zouden er veel meer jonge meiden openlijk voor uit komen. Chapeau Corine en Pascale! Ben benieuwd naar een vervolg.. zijn ze contact blijven houden? Duwt Pascale iedereen weg?
  bijv. een deel geschreven door alleen Pascale zelf, in haar staccato-mailtjes-stijl, of wat ze graag aan de wetgevers zou willen vertellen..
  xxx liefs!!

Reacties zijn gesloten.